Wednesday, April 7, 2010

Apel Renyah

sumber : file milis dapurbunda

BAHAN :
500 gram apel, kupas lalu iris tipis, rendam dalam air jeruk lemon
100 gram gula pasir
30 gram tepung maizena
3 sendok makan air jeruk lemon atau nipis

BAHAN KULIT :
300 gram tepung terigu
150 gram margarin
1 putih telur
2 kuning telur
garam secukupnya
air es secukupnya
kuning telur untuk olesan
 
CARA MEMBUAT :
Panaskan apel dalam wajan. Aduk-aduk hingga layu kemudian masukkan gula pasir, maizena yang sudah dilarutkan dengan sedikit air, dan air jeruk lemon atau jeruk nipis. Aduk rata. Sisihkan.
Kini buat kulitnya. Campur tepung, margarin, telur, garam, dan air es sedikit-sedikit sambil diuleni hingga kalis.
Tipiskan adonan setebal 2 mm kemudian cetak bulat diameter 10 cm. Masukkan 2 sendok makan adonan isi lalu lipat. Buat variasi pada tepinya hingga berbentuk pastel. Olesi kuning telur dan taburi gula pasir. Oven sampai matang.
Untuk 15 buah

Crunchy Applessource: mailing list file dapurbunda
MATERIALS:500 g apples, peeled and thinly sliced, soaked in lemon juice100 grams granulated sugar30 grams cornstarch3 tablespoons lemon juice or lime juice
LEATHER PRODUCTS:300 grams flour150 grams margarine1 egg white2 egg yolkssalt to tasteice water to tasteegg yolks for sprinkling
 HOW TO MAKE:Heat the apples in the skillet. Stir until wilted and then enter the sugar, cornstarch that has been diluted with a little water, and lemon juice or lime. Stir well. Set aside.Now for the skin. Mix flour, margarine, egg, salt, and water ice a little while diuleni until smooth.Tipiskan 2 mm thick batter and then print 10 cm diameter spherical. Enter the 2 tablespoons of dough and fold the contents. Create a variation on the edges to a clean pastels. Brush the egg yolk and sprinkle with granulated sugar. Oven until cooked.For 15 pieces
 

No comments:

Post a Comment

Search

Search on Web